5.- Cursos de català /Consorci per a la Normalització Lingüística de Catalunya.


Consorci per a la Normalització Lingüística

És un òrgan integrat per la Generalitat de Catalunya, ajuntaments, consells comarcals i diputacions per facilitar el coneixement i l’ús de la llengua catalana. El Consorci per a la Normalització Lingüística organitza cursos de català per a adults (a partir de 16/18 anys) de tots els nivells a la majoria de poblacions de Catalunya.
Els cursos d’acolliment lingüístic són gratuïts. Pel que fa als cursos de la resta de nivells tenen descomptes per a determinats col·lectius.

Parla.cat

És un espai virtual d’aprenentatge que ofereix a tothom materials didàctics per aprendre la llengua catalana.
El web està disponible en català, castellà, francès, anglès i alemany.
Parla.cat s’organitza en quatre nivells d’aprenentatge: bàsic, elemental, intermedi i suficiència i cada nivell està organitzat en tres cursos.

Els cursos s’ofereixen en dues modalitats d’aprenentatge, la modalitat lliure i la modalitat amb tutoria. Si opteu per la modalitat lliure, tindreu lliure accés als materials i podreu fer un aprenentatge totalment autònom. En canvi, si preferiu la modalitat amb tutoria, que és de pagament, tindreu el suport d’un tutor o tutora. La modalitat de tutoria és gestionada pel Consorci per a la Normalització Lingüística i l’Institut Ramon Llull.
A més, el portal Parla.cat disposa d’un espai on es pot interactuar amb altres usuaris a través de fòrums i xats i d’un altre espai amb i d’un altre espai amb cursos i activitats anomenat Aula mestra.

Informació relacionada

Escoles Oficials d’Idiomes de Catalunya

Les Escoles Oficials d’Idiomes (EOI) són centres públics, no universitaris, d’ensenyament d’idiomes moderns a adults. Els certificats de les EOI són reconeguts arreu de l’Estat espanyol, són els únics oficials i es poden obtenir tant en convocatòria oficial com en convocatòria lliure.

Universitats

Els serveis de llengües de les universitats catalanes organitzen cursos. Hi ha tarifes especials per a alumnes i antics alumnes de les universitats.

Centres de Formació d’Adults de Catalunya

Aquests estudis tenen com a objectiu que les persones adultes assoleixin un grau de competència mínima per comunicar-se en llengua catalana i s’imparteixen en tres nivells: llengua catalana nivell 1, 2 i 3, que corresponen als nivells A1, A2 i B1 del Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR).

Fora de l’àmbit lingüístic català

Institut Ramon Llull
Durant tot l’any a diverses universitats i institucions de poblacions del domini lingüístic català s’organitzen cursos de llengua i cultura catalanes, per tal que estudiants que segueixen estudis de català fora del domini lingüístic puguin millorar els seus coneixements de llengua i participar en un ampli ventall d’activitats culturals.
L’Institut Ramon Llull ofereix beques per a persones de fora del domini lingüístic que vulguin assistir a cursos de formació de català com a llengua estrangera, especialment de nivell bàsic, elemental i intermedi, i d’altres temes relacionats
També s’ofereixen beques per assistir a cursos de postgrau o doctorat o màsters relacionats amb la llengua, la cultura i/o la literatura catalanes en universitats públiques dels territoris de parla catalana.

Comunitats catalanes a l’exterior
Algunes comunitats catalanes de l’exterior (casals, associacions, centres catalans, etc.) organitzen cursos de català.

Centre Cultural Blanquerna a Madrid
El Centre Cultural Blanquerna ofereix cursos de català a Madrid.

Mapa de centres on aprendre català a l’Estat espanyol
Un cercador amb informació sobre els centres a l’Estat espanyol on es pot aprendre català, basc i gallec fora del seu àmbit lingüístic. Permet fer cerques per províncies, per municipis i per tipus de centre, sobretot universitats, escoles d’idiomes i casals.

Acreditació de coneixements de català

La Direcció General de Política Lingüística convoca anualment les proves per obtenir els certificats de llengua catalana, els quals permeten acreditar el grau de coneixement del català a efectes d’aprenentatge de la llengua, laborals (tant a l’Administració pública com al món socioeconòmic), acadèmics o per interès personal.

Fora de Catalunya l’Institut Ramon Llull convoca i administra les proves per a l’obtenció dels certificats de coneixements de llengua catalana i en regula i expedeix els certificats al marge dels estudis reglats.

Procedencia d´aquesta informació: Genelalitat de Catalunya /Gencat. cat

https://web.gencat.cat/ca/tramits/que-cal-fer-si/vull-aprendre-catala/cursos-de-catala/index.html

Deixa un comentari. Deja un comentario

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s