El Recol.lector de Plantes Medicinals.

Un recol·lector de Plantes Medicinals deurà tenir en compte les següents regles:

 Primera.- Abans de recol·lectar una Planta Medicinal, ha d’observa que el lloc reuneixi condicions higièniques.

 Segona.- La recol·lecció de Plantes Medicinals ha de realitzar-se en dies completament buidats i sense vent.

Tercera.- Evita recol·lectar-les, si les plantes estan mullades o ha plogut durant les vint-i-quatre hores anteriors

Quarta.- Efectua la recol·lecció, única i exclusivament, durant les dues hores posteriors a la sortida del Sol en l’horitzó.

Cinquena.- Tria sempre els millors exemplars, mai els quals trobis tallats o arrencats pel vent o altres persones no identificades.

Sisena.- Abans de recol·lectar una Planta Medicinal o part d’aquesta, assabenta’t si legalment aquesta permès fer-lo, pot ser una especia protegida en la zona, per raons d’extinció o altres motius.

Setena.- Recol·lecta única i exclusivament les plantes que crees necessitar per a ús circumstancial o propi, evitant en tot moment fer-lo plaer o amb fins de lucre.

 Vuitena.- Procura en tot moment que quedi garantida la supervivència de la planta en la zona, sobretot pensa a cada moment que la teva no seràs l’únic que va a anar a aquest lloc amb les mateixes intencions.

 Novena.- T’has de conscienciar en tot moment que encara que el teu no ho notis, la planta com la teva, és un organisme viu.

 Recolecció

1.-Tiges i Fulles

Desena.- Tant els uns com les altres, han de recol·lectar-se quan estiguin tendres, per tant, abans que la planta produeixi flors.

 2.- Parts altes i Flores

Onzena.- S’han d’efectuar abans que la flor es tanqui.

3.- Fruits i Llavors

Dotzena.- Tant per a recol·lectar uns com unes altres s’ha de tenir molt en compte que els fruits estiguin madurs.

4.- Arrels

Tretzena.- és aconsellable recol·lectar-les a la fi d’estiu o començaments de tardor, realitzant una neteja amb un raspall de raices per a alliberar-les de terra, evitant rentar-les a no ser en el moment d’anar a utilitzar-les

 Envasat i Conservació

Catorzena.- El millor envàs provisional per a guardar i transportar fins a casa una planta recol·lectada és un sac de cotó o cànem, evitant envasos de plàstic, metall, cristall o fang

 Quinzena.- Utilitza un sol envàs per a cada planta que es recol·lecti, separant les arrels de les fulles o flors, o qualsevol altra part de la mateixa.

 Setzena.- Recol·lecta i conserva única i exclusivament les Plantes Medicinals que coneguis, pués, cas contrari, la Naturalesa et pot jugar dolentes històries.

Dissetena.- Procura quan manipulis plantes, que tant la teva mans com els utensilis a utilitzar, reuneixin el màxim de condicions higièniques.

Divuitena.- En l’espai transcorregut entre el moment de la recol·lecció i l’arribada a casa, evita exposar la planta a la calor del Sol o al de la calefacció del cotxe, procurant que l’envàs en el qual has guardat la planti aquest el més airejat possible.

Dinovena.- Encara que sàpigues els efectes d’una Planta Medicinal, procura mantenir-la fora de l’abast dels nens, doncs de vegades el no fer-lo pot resultar summament perillós.

Vintena.- De savis és utilitzar una sola Planta Medicinal per a cada anomalia, no perquè utilitzis més plantes alhora, el teu problema es va a solucionar millor.

 Vint-i-una.- Una vegada realitzada la recol·lecció, procura guardar els utensilis utilitzats en unes condicions el més higièniques posibles.

 Vint-i-dos.- Les Plantes Medicinals s’han d’assecar a l’ombra en llocs freturosos de calor i humitat.

Vint-i-tres.- Una vegada assecada adequadament la planta, aquesta s’ha de guardar en flascons de cristall color topacio i en llocs freturosos de calor i humitat, intentant que en cap moment i per cap circumstància aquesta aquest exposada al Sol, o en zones d’excessiva llum artificial.

 Tot flascó que en el seu interior contingui Plantes Medicinals, ha de dur en el seu exterior la següent etiqueta, adherida de manera que no caigui:

Nom de la Planta:__________________________________

Lloc de procedència o de recol·lecció

  _______________________________________________

Dia i hora de recol·lecció: ____________________________

Temps d’assecat /: __________________________________

Data d’envasat :  ___________________________________

Propietat terapèutica més important :___________________

_______________________________________________

Preparació:

Dosi i pautes:

 

Consell important-

Si ets neòfit, deixa les barreges per a qui veritablement les entengui.

En l’actualitat hi ha bastants i molt bons laboratoris fito-botànics i, veritables professionals de la Medicina Natural

Els primers estan preparats para barrejant, crear combinacions idònies i els segons per a aconsellar com barreja de herbolari o comercial has d’utilitzar i com ho has de fer. 

L’autor: Elias Robles Ferrero, persona experta en botànica medicinal, text extret del meu llibre registrat a nivell universal:

“Els Remeis Casolans Populars de l’Oncle Pep”.

 

Deixa un comentari. Deja un comentario

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s